Tre typer av sidenprodukter som är jättebra för håret!

Visste du att siden är ett riktigt fantastiskt material för håret och att med hjälp av det kan du undvika slitage? Anledningen till detta är eftersom just siden har väldigt lite friktion och inte ruggar upp håret. Dessutom bevarar siden fukt bra, vilket gör att både hår och hud brukar dra nytta av materialet.

Skaffa ett sidenörngott!
Just ett sidenörngott är en riktig toppeninvestering om du vill undvika frizzigt hår och torr hud. För ett lockigt eller vågigt hår så kan även örngottet vara en stor skillnad i hur lockarna bevaras. Ju mindre friktion, desto finare håller sig håret.

Gillar du din scrunchie?
Fortsätt gärna att använda den även om det för tillfället kanske är lite ute med dem. En scrunchie är otroligt snäll mot håret redan i sin enklaste form, mycket bättre än klassiska snoddar med metallspänne. Dessa är till och med riktigt dåliga för håret och metallen sliter lätt av hårstrån. Skaffa istället en scrunchie gjord utan siden, då får ditt hår snällast möjliga uppsättning samtidigt som du får en riktigt snygg toffs.

Att prata i nattmössan…
Det är säkert ett uttryck som du har hört vid något tillfälle. När vi pratar om nattmössor menar vi inte direkt något värmande utan snarare en lyxig, tunn och glansig sådan gjort utav siden. Dessa är framtagna för att skydda ditt hår och se till att du slipper onödigt slitage. De bevarar fukt, lockar och vågor och minimerar hur ofta du behöver styla håret. En nattmössa kan alltså spara både på tid och pengar. Framför allt för den som har känsligt hår eller ofta känner att den måste tvätta om håret pga att frisyren är förstörd.

Så sammanfattningsvis är håraccessoarer i siden ett måste för den som är riktigt intresserad och noga med sitt hår. Som vi nämnde är även siden bra för huden, men komplettera gärna med en bra hudvårdsrutin. Testa ett bra märke så som t ex Exuviance. De erbjuder väl formulerade produkter med ett bra innehåll.