Gör miljömedvetna val för hemmet

Gör miljömedvetna val för hemmet

 

Att värna om miljön har aldrig varit lika viktigt som det är nu. Det är en fråga som lyfts både i samhället, inom politiken och inom offentliga sektorn. Vi behöver minska våra utsläpp för att bevara vår jord för kommande generationer. Man ser en stigande trend inom miljömedvetenhet där människor äter mindre kött, använder sig av förnybar energi och handlar mer begagnade varor. För er som vill haka på och göra er del för att förbättra miljön kan ni börja med att göra medvetna val redan i hemmet!

 

Förnybar energi hemma med solpaneler

 

Det finns massvis av åtgärder som kan tas för att göra hemmet lite grönare. Allt från sopsortering, till vegetariska dagar och miljövänliga glödlampor. Om man är bosatt i hus kan man dessutom välja att installera solpaneler Stockholm Genom att använda sig av solpaneler kan man generera sin egen elektricitet – utan att behöva använda sig av stora elbolag för att driva sitt hem. Solpaneler installeras vanligtvis på taket, och kan generera mängder av elektricitet så länge solen skiner. Det är ett utmärkt alternativ att använda sig av på sommaren, om man vill minska på sina elkostnader.

 

För att installera solpaneler behöver man kontakta en elektriker haninge som hjälper till att hitta rätt paneler för huset, såväl som installerar dem på rätt sätt. Det är alltid bra att ett proffs ser över installationen så att allt fungerar som det ska och att panelerna inte sitter fel på huset.

 

Byt ut bensinbilen mot en elbil

 

Om man äger en bil som drivs av bensin kan det vara läge att se över sina alternativ. Visst, man kan inte bara köpa en ny bil sådär, men när tiden kommer för att byta upp sig eller sälja sin gamla bil kan en elbil vara näst på tur. Elbilar drivs av elektricitet och behöver alltså inte tankas med vanlig bensin. På så vis sparar man över 80% av koldioxidutsläppen som en vanlig bil släpper ut, när man kör en elbil. I princip alla biltillverkare erbjuder elbilar idag och det finns alla möjliga modeller och varianter. Både små stadsbilar, till stora familjeSUVar och skåpbilar. Så oavsett vilka behov och krav man har på sin bil – finns det garanterat en elektrisk variant som kan leva upp till dem.

 

Om man valt att byta upp sig till en elbil behöver man såklart kunna ladda den. Detta gör man smidigast genom att montera laddbox hemma. I de flesta städer runtom i landet (och i världen) finns det laddstationer där man kan ladda sin elbil. På så vis blir det enkelt att stanna och ladda sin bil oavsett var man befinner sig. Men det är givetvis bäst att alltid ha ett alternativ för laddning hemma, också!

 

En annan fördel med att köra elbil är att det i det långa loppet är billigare än att köra bensinbil. Dels för att man slipper tanka med den dyra bensinen, dels för att man faktiskt slipper betala miljöskatt när man kör en bil som drivs av förnybart bränsle. Det finns verkligen bara fördelar!

 

Anlita en elektriker för att få hjälp med installationerna

 

När man bestämt sig för att piffa upp sitt hem med miljömedvetna val är det bra att konsultera med en elektriker Haninge för att få professionell hjälp med installationerna. Vare sig det handlar om solpaneler eller ease home laddbox, behöver man oftast hjälp med att se till så att det fungerar som det ska.

 

Med hjälp av ett proffs kan man dessutom få offerter på arbetet, rådgivning gällande modeller och varianter att välja mellan, samt såklart en trygg och säker installation. Konsultera en elektriker redan idag och gör miljömedvetna val för hemmet!