Ta hand om avloppet på bästa sätt

Ta hand om avloppet på bästa sätt

Våra avlopp är viktiga faktorer som gör att våra hus fungerar som de ska. Det är därför viktigt att vi tar hand om avloppen på bästa möjliga sätt, för att se till att de håller länge och att de inte tar någon onödig skada. På så vis kan man undvika dyra reparationer, och lägga pengarna på annat än en avloppsspolning.

Tänk på vad du spolar ned

Om man någonsin har upplevt ett stopp i avloppet så vet man förmodligen redan detta, men om inte – spola inte ned konstiga grejer i toaletten eller i avloppet. Mängder av papper, mat, tamponger, fett, alla dessa saker är dåliga för avloppet och när man spolar ned dessa riskerar man att rören kloggar igen sig. Det kan leda till att man behöver genomföra en med tiden.

Propplösare – ja eller nej?

I många fall använder sig personer av propplösare, till allt från avlopp till golvbrunnar. Det kan såklart vara en bra tillfällig lösning, men om man upplever att vattnet inte rinner ned som det ska behöver man ringa en rörmokare istället. Om man ignorerar stoppet och bara använder sig av propplösare kan det gå så långt att man behöva genomföra en relining , där man byter ut delar av rören som inte längre mår som de ska.

Vad kan man göra själv?

Man kan ta till lite husmorsknep för att hålla sitt avlopp rent och fin! Bland annat genom att blanda bikarbonat med ättika till en smet, hälla det i avloppet och avsluta med kokande vatten. En naturlig propplösning som rensar rören utan att lämna efter kemikalier. Utöver detta ska man såklart också rengöra vattenlås, diskhoar, toalett och golvbrunnar så ofta man kan – såväl som att anlita en rörmokare som kan inspektera rören och avloppet med jämna mellanrum för att säkerställa att ingenting ser tokigt ut.