Upptäck nya sätt att gå till doktorn

Upptäck nya sätt att gå till doktorn

 

Alla behöver besöka läkare under livets gång. Vare sig det handlar om ett brutet ben, utbrändhet, förkylningar eller värre sjukdomar, finns det inget sätt att komma undan det – vi alla är någon gång i behov av vård. Som tur är finns det otroligt bra vård att få i Sverige. Vi har vårdcentraler, sjukhus, lasarett, kirurgi, psykiatri, tandvård, ja allt man kan tänkas behöva – och dessutom behöver vi inte betala för kalaset. Idag finns det dessutom flera sätt att besöka läkare på, om man inte har möjlighet att ta sig till sjukhus eller vårdcentral – och det har aldrig varit enklare att få vård!

Läkare i mobilen

Det blir allt vanligare att vi som patienter söker vård via olika appar eller hemsidor. Idag kan man videochatta med en hyrläkare via en app och få nya recept, lätta diagnoser eller medicinsk rådgivning – utan att ens behöva lämna sitt hem. Det underlättar för de som inte har möjlighet att ta sig ut och har varit speciellt uppskattat under den långa pandemin, då vissa helt enkelt inte kunnat ta sig ut på grund av hälsorisker.

 

Privatläkare

Om man vill undvika att behöva byta doktor ofta kan man dessutom ta hjälp av en privat läkare! Många läkare väljer idag att jobba som hyrläkare, vilket innebär att de delvis kan bli inhyrda på sjukhus – men även bli inhyrda till privatpersoner och företag. Om man vet med sig att man är i behov av en läkare ofta, kan det vara ett bra alternativ att ha en egen husdoktor som känner till ens besvär och är bekant med ens tidigare läkemedel, vård eller journal. Det finns flera bemanningsbolag hyrläkare som kan hjälpa till att hitta en privatläkare som kan hjälpa till direkt i hemmet – om man inte själv har möjlighet att besöka en vårdcentral eller sjukhus på grund av sina problem.